you Παππάς: Μέχρι και η καθαρίστρια είχε κινητό... | Minore 365

0

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ υπογράμμισε πως δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την θέση του προέδρου της ομάδας, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας ως «μονόδρομο» την φάση που βρίσκεται.Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Πέτρου Παππά:
Για τον Σταύρο Αδαμίδη και το μέλλον της ΑΕΚ:

«Ο κ. Αδαμίδης, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ., είναι φανατικός ΑΕΚτζής, έξυπνος άνθρωπος και έμπειρος στα νομικά του ποδοσφαίρου και ειδικά των γηπέδων. Τον γνώρισα πριν από 3 χρόνια από κοινούς γνωστούς και τον σύστησα στους τότε μετόχους οι οποίοι τον ενέκριναν συνολικά. Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική επιλογή και ότι έχει βάλει τάξη σε ένα απίστευτο μπάχαλο που επικρατούσε μέσα στην ΠΑΕ.

Υπαλληλικές λαθροχειρίες και υπερχρεώσεις συνεργατών ήταν στην ημερήσια διάταξη, είτε στα εισιτήρια του γηπέδου είτε στα εισιτήρια τα αεροπορικά, στα ενοίκια των σπιτιών, στη φύλαξη των γηπέδων και ποιος ξέρει πού αλλού. Οι υπάλληλοι ήταν σχεδόν διπλάσιοι των σημερινών. Πολλοί είχαν εταιρικά αυτοκίνητα, μέχρι και η καθαρίστρια είχε εταιρικό κινητό. Τι να πρωτοθυμηθώ. Πολλοί φίλαθλοι μάς λένε διαχειριστές. Ναι, είμαστε και διαχειριστές, τι θέλετε να γίνεται δηλαδή; Να σπαταλώνται τα χρήματα της ομάδας και όποιων ολίγων επενδύουν και να φτάσουμε σε ενάμιση χρόνο στο Financial fairplay system και να μην μπορούν να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα;

Ισως πλησιάζει πλέον η ώρα που ο κόσμος της κάθε ομάδας θα πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει στο μέλλον της οικονομικά και διοικητικά. Ο κ. Κανελλόπουλος έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το θέμα και με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ είμαι διατεθειμένος να συνεισφέρω τις μετοχές μου τσάμπα σε ένα τέτοιο σχήμα».

Για το εάν τον ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος:

«Θυμίζω ότι μπήκα με 4% και με πίστη σε όραμα που απέχει πολύ από προσωπικές ματαιοδοξίες και φιλοδοξίες. μεν είχα ποτέ, ούτε και έχω καμία επιθυμία να γίνω πρόεδρος, ούτε καν να συμμετέχω στην καθημερινότητα και τις διοικητικές αποφάσεις της ομάδας. Αλλωστε η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και ΔΣ... Χρήματα δεν έχει. Η δημοσιότητα, που είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της θέσης, είναι κάτι που όχι μόνο δεν με αφορά, αλλά μου είναι και δυσάρεστη. Καιο λόγος που δίνω αυτήν τη συνέντευξη τώρα είναι γιατί θα ήθελανα γνωρίζουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ την αλήθεια».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Σκόκο,Τζιμπούρ και Μπλάνκο:

«Ρωτήστε τον πρόεδρό μας και το Δ.Σ., είναι οι μόνοι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κρατήσαμε τον ποιοτικότερο παίκτη, αλλά δεν μπορούσε και από την άλλη πλευρά να πληρώνουμε ό,τι ζητάει ο καθένας όποτε του καπνίσει σε μία εποχή κρίσης και φυσικά δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές ατιμώρητα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ:

«Νομίζω η κατάσταση είναι μονόδρομος πλέον:

1ον Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα εύπορων μετόχων που να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ομάδα μέχρι να ξεκινήσει το financial fair play. Εάν, για παράδειγμα, βρεθούν δέκα ΑΕΚτζήδες που να δέχονταν να βάλουν κάθε χρόνο για τα επόμενα δυο χρόνια μέσο όρο 1.5 εκ. ευρώ ο καθένας στην ΑΕΚ, σχεδόν θα εξαφανιστεί η "τρύπα". Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να είμαι ένας απ' αυτούς τους δέκα.

2ον Θα μπορούσε να μπει σαν μέτοχος ο κόσμος της ΑΕΚ. Όπως είπα και παραπάνω, δέχομαι να δώσω τις μετοχές μου χωρίς να πάρω δεκάρα. Ας τις πάρει ο κόσμος δίνοντας το όποιο αντίτιμο θα οριστεί από την ΑΕΚ.

3ον Η ομάδα πρέπει να έχει έσοδα, άρα ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο (παρότι πάνω από τα μισά έσοδα εισιτηρίων διατίθενται σε διάφορους φόρους και ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό).

4ον Εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να συνεχιστεί το οικονομικό νοικοκύρεμα και η ομάδα να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό κάθε χρόνο, αλλιώς δεν θα επιζήσει μέσα στο νέο σύστημα.

5ον Να χτιστεί δικό μας ιδιόκτητο γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, εάν γίνεται, ή αλλού, εάν δεν γίνεται, και το κράτος και οι φορείς να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια όπως π.χ. συνέδραμαν τη Λάρισα.

Εάν όμως δεν υπάρχουν οι δέκα εύποροι, δεν θα έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, δεν συμμετάσχουν στο κατά δύναμη οι απλοί φίλαθλοι και δεν υπάρχει νοικοκύρεμα στην οικονομικές λύσεις. Η πρώτη είναι σαν μάννα εξ ουρανού να εμφανιστεί ο... θείος από την Αμερική, μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι κάποιος εύπορος θείος και η δεύτερη λύση είναι ο ΠΑΟΚ».

Για τον Νοτιά:

«Ο κ Νοτιάς έχει βάλει μέχρι πάρα πολλά χρήματα στην ΑΕΚ χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στο παρελθόν. Επίσης έχει βάλει μεγάλα ποσά για το προπονητικό κέντρο για το οποίος είχε διαφωνήσει κάθετα τότε, διότι θεωρούσα ότι μπορούσε να γίνει με το 40% των χρημάτων που επενδύθηκαν.

Είχα λύση να προτείνω. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα. Αγόρασε λοιπόν ο κ. Νοτιάς με την προτροπή της διοίκησης του Νίκου Θανόπουλου ένα πανάκριβο οικόπεδο και η οικονομική αφαίμαξη του είχε ως αποτέλεσμα να "κουραστεί" οικονομικά.

Οι σχέσεις πάντως μεταξύ μας είναι πολύ καλές και ό,τι γράφεται είναι εκ του πονηρού. Ακόμα και εάν σταματούσε να πληρώνει, πάλι οι σχέσεις μας θα παρέμεναν καλές γιατί είναι άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα. Και κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει πίσω τα χρήματα του».
sentragoal.gr

Δημοσίευση σχολίου