you ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011 | Minore 365

0

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Και... μαστίγιο και καρότο
Μπορεί ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Κρόνος, να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καταπιεστικό τετράγωνο με το ζώδιό σας, αλλά η νέα χρονιά, από τις 5 Ιουνίου και μετά, σας φέρνει το ισχυρό πλανητικό αντίδοτό του. Στις 5 Ιουνίου, λοιπόν, ο Δίας θα περάσει στο φιλικό προς εσάς ζώδιο του Ταύρου και μέχρι τον Ιούνιο του 2012 θα σχηματίζει ένα ευνοϊκό τρίγωνο προς το ζώδιό σας. Όλα τα «κακά» του Κρόνου θα τα ξορκίζει με τον... απήγανο. Ασφαλώς και στο ζώδιό σας βρίσκεται και ο Πλούτωνας ?η διέξοδος σε καταπιεσμένα στοιχεία του εαυτού σας, ο μετασχηματισμός, η ανανέωση μέσω σπασιμάτων και φθορών?, αλλά η επίδρασή του για φέτος θα είναι πιο φανερή μόνο σε εσάς του Δεκεμβρίου.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Γενικά

Επαναπροσδιορισμός των στόχων σας, απομάκρυνση από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που, όπως καλά έδειξε το 2010, δεν μπορούν πια να συμβαδίσουν με εσάς και δεν έχουν τίποτα πλέον να σας δώσουν: αυτά ισχύουν περισσότερο για το δεύτερο μισό της καινούργιας χρονιάς, οπότε κάντε υπομονή!

Προς το παρόν, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος και των ενεργειών σας θα αναλωθεί σε θέματα, δραστηριότητες και ίσως ξεμπερδέματα που σχετίζονται με το χώρο διαμονής ή εργασίας σας, κάποιον άλλο χώρο ή ακίνητο και, ακόμα, περιουσιακά και κληρονομικά που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να παίρνετε κάθε απόφασή σας έπειτα από ψάξιμο και προβληματισμό και να μην κάνετε κινήσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν, τώρα ή μελλοντικά, κόντρες με συγγενείς ή συνεργάτες, ούτε να προχωρήσετε σε μεγάλα ανοίγματα και ρίσκα στα οποία θα είναι δύσκολο να ανταποκριθείτε μελλοντικά.

Επίσης, επειδή εγωισμός, υπερβολή, ματαιοδοξία και έλλειψη μέτρου σε αυτό το διάστημα μπορεί να χτυπήσουν... κόκκινο, προφυλαχτείτε. Και κάτι ακόμα: προσπαθήστε να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό και να μη διακινδυνεύετε για χάρη μιας παρόρμησης ή ενός ενθουσιασμού ό,τι σας προσφέρει, σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια.

Αντιθέτως, σταδιακά από τις 5 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν πιο μεγάλα περιθώρια σε κάθε τομέα της ζωής σας, οπότε και οι αποφάσεις ή οι ενέργειές σας θα επιφέρουν, ανάλογα, πιο καλά αποτελέσματα.

Καλύτερα, λοιπόν, να παίξετε πιο... αμυντική μπάλα έως τις αρχές Ιουνίου και πιο επιθετική μετά. Ό,τι αφορά το σπίτι, την οικογένεια, τους συγγενείς καθώς και τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες και τα συμφέροντα που σας συνδέουν ή σας χωρίζουν, θα μεγαλοποιείται στο μυαλό σας και θα φαντάζει δυσεπίλυτο στο πρώτο μισό του 2011 και τότε χρειάζεται να κρατήσετε προσεκτικά τις απαραίτητες λεπτές ισορροπίες.

Από τον Ιούνιο και ύστερα θα είναι πιο εύκολο να επιχειρήσετε μια εκ βάθρων ανανέωση στην επαγγελματική, την οικογενειακή, την κοινωνική ή την αισθηματική σας ζωή. Η εξέλιξη, μάλιστα, που θα υπάρξει στους βασικούς αυτούς τομείς της ζωής σας θα σας δώσει την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζεστε για να προχωρήσετε παρακάτω.

Επίσης, νέοι άνθρωποι που θα μπουν φέτος για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ο καθένας ?επαγγελματικό, κοινωνικό, ερωτικό? στη ζωή σας θα φέρουν έναν καινούργιο αέρα, που θα σας... αγκαλιάσει και θα σας ανανεώσει αισθητά. Πάντως, ακόμα κι αν βιάζεστε να αποτινάξετε γρήγορα από την καθημερινότητά σας ό,τι σας ανησυχεί, σας βαραίνει και λειτουργεί πλέον σαν... φρένο, καλό είναι να μην κάνετε βιαστικές ενέργειες, χωρίς πρώτα να έχετε εξετάσει την κατάσταση απ' όλες τις πλευρές.

Το δεύτερο μισό του 2011 ?που σας δίνει ευνοϊκό διαβατήριο για το 2012? μπορεί να έχει τις δυσκολίες οι οποίες απαιτούνται για να παράγει κάποιος «έργο», αλλά σας παρέχει και την εύνοια για να προχωρήσετε και να το ολοκληρώσετε.

Ο στόχος σας
Ως γνωστό, η υπερβολή και η επέκταση είναι πρωταρχικά στοιχεία του Δία, ο οποίος στο πρώτο εξάμηνο θα βρίσκεται στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής ανάπτυξης και αποδοχής. Οι κινητήριες δυνάμεις του μπορεί να σας ανυψώσουν σημαντικά, αλλά η αισιοδοξία δεν πρέπει να γίνει απερισκεψία, ενώ και ο ενθουσιασμός για ό,τι επιδιώκετε ή ό,τι σας αρέσει δεν πρέπει να θολώσει την κρίση σας. Αποποιηθείτε την τάση για... επίδειξη και... τάπωμα των άλλων.

Τα οικονομικά σάς καίνε
και σίγουρα δεν πρόκειται να μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια! Εξάλλου, ευκαιρίες υπάρχουν!

Σχέσεις-έρωτας
Από το τέλος Οκτωβρίου του 2009 τα διλήμματα, οι ανασφάλειες και οι εναλλαγές στη διάθεσή σας γίνονται όλο συχνότερα. Το παρελθόν παρεμβάλλεται, είτε στις σκέψεις σας είτε στην πραγματικότητα, ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον. Ανασκαλεύετε ξανά το πρώτο και ανησυχείτε για τα άλλα δύο. Τι λέει όμως ο Κρόνος γι' αυτό; «Πάρε τις εμπειρίες, αλλά θάψε τα υπόλοιπα». Μνήμες και γεγονότα που πονούν δεν έχουν λόγο ύπαρξης στις σκέψεις σας.

Αν δεν υπάρχει τίποτε στον ορίζοντα και είστε μόνοι, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε ένα σύντροφο. Εξυπακούεται, ότι το διάστημα αυτό υπάρχουν και οι δυνατότητες τον βρείτε. Όσοι, πάλι, έχετε μια σχέση η οποία έχει δοκιμαστεί από το χρόνο, το ίδιο διάστημα προσφέρεται για γάμο ή παιδί. Προσέξτε, όμως, από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, όταν η απιστία γίνεται πιο εύκολη ?είτε από εσάς είτε από το σύντροφό σας?, γιατί είναι κρίμα να βάλετε σε κίνδυνο μια σχέση που αξίζει τον κόπο για χάρη μιας παρόρμησης. Βλέπετε, η ανάγκη σας να γοητευτείτε και να παρασυρθείτε είναι αρκετά έντονη αυτή την περίοδο, ίσως σαν μια πράξη... επανάστασης ή εκτόνωσης στην καταπίεση που δέχεστε από πολλές πλευρές τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν ασάφειες στο γάμο ή τη σχέση σας; Από τον Ιούνιο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα γνωρίζετε πλέον πού βαδίζετε.

Εργασία
Το διάστημα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, με τις διασταυρούμενες επιρροές του Κρόνου, του Δία και του Πλούτωνα, θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός, ενώ μπορεί να δυσκολευτείτε και περισσότερο σε θέματα που αφορούν στην καριέρα σας.

Αυτή η περίοδος μπορεί να δοκιμάσει τα νεύρα και τις αντοχές σας για διάφορους λόγους και όχι μόνο για την ίδια την απόδοση της δουλειάς σας. Κάποιοι από εσάς θα πρέπει να πειραματιστείτε σε ένα νέο τρόπο εργασίας, αν και αυτό θα σας δυσκολέψει κάπως στην αρχή. Αν γίνουν συμπτύξεις ή ανακατατάξεις στην εργασία σας και νιώσετε? ριγμένοι, μη σηκώσετε? μπαϊράκι, ιδιαίτερα αν έχετε οικονομική ανάγκη. Από τον Ιούνιο και μετά είτε θα μπορέσετε να αλλάξετε την κατάσταση στην παρούσα εργασία σας προς το καλύτερο είτε να αναζητήσετε μια καινούργια, η οποία θα είναι καλύτερη.

Επεκτάσεις ή νέα ξεκινήματα ?πάντα με μέτρο και περίσκεψη? ευνοούνται περισσότερο από τον Ιούνιο και μετά ? αρκεί να προσέξετε τις ημέρες γύρω από την έκλειψη του Ιουλίου, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά και χωρίς απώλειες από μια επιχείρηση η οποία δεν αποδίδει πλέον, πουλήστε την σε αυτά τα διαστήματα. Σπουδές και εργασία σε γενικές γραμμές προχωρούν πιο ικανοποιητικά από τις 5 Ιουνίου και μετά. Από το Νοέμβριο και στο ξεκίνημα του 2012, αν και κουρασμένοι, θα διαπιστώσετε ότι καταφέρατε πολλά.

Οικονομικά
Κόντρα στην κρίση και στις διάφορες δυσκολίες, το 2011 σας προικίζει με θαυμαστή δημιουργικότητα και εφευρετικότητα που θα σας βοηθήσουν να εξετάσετε από μια νέα οπτική γωνία το καυτό ζήτημα των οικονομικών σας και να διαφυλάξετε καλύτερα τα συμφέροντά σας. Έτσι, οι διάφοροι συνδυασμοί που θα κάνετε ?ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς αλλά και στο ξεκίνημα του 2012? θα βοηθήσουν και τα οικονομικά σας, ενώ κάποιες ιδέες ή σχέδια που θα έχετε για το επαγγελματικό μέλλον σας θα έχουν και ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα.

Η... σύμπραξη του Κρόνου ?οικονομία, συντήρηση, συμμάζεμα? με τον Δία ?επέκταση, νέες πηγές? δεν σας αφήνει να σταυρώσετε καρτερικά τα χέρια, αλλά αντίθετα σας ωθεί να ψάξετε κάθε δυνατότητα κέρδους. Ο Φεβρουάριος, το δεύτερο μισό του Μαΐου καθώς και το πρώτο του Ιουνίου, ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος είναι περίοδοι που σας παρέχουν τις ευκαιρίες να πάρετε αποφάσεις και να κάνετε κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τα οικονομικά σας. Τα διαστήματα που προανέφερα προσφέρονται επίσης και για συμβιβασμούς που αφορούν οικονομικές ή περιουσιακές υποθέσεις σας. Πάντως, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, ιδιαίτερα, θα πρέπει να είστε απόλυτα νομότυποι τόσο στην εργασία όσο και στη διαχείριση του χρήματος. Αποφύγετε ό,τι προϋποθέτει ρίσκο ή βάζει σε κίνδυνο το μέλλον σας, δημιουργώντας εκκρεμότητες ή «κενά».

Υγεία & ομορφιά
Κατήφεια, νευρικότητα, μελαγχολία και ανησυχία για το μέλλον δημιουργούν Κρόνος και Πλούτωνας σε συνδυασμό, γι' αυτό καλό είναι να αντισταθείτε. Τώρα όποια αδυναμία έχει ο οργανισμός σας θα την εμφανίσει, οπότε δίνετε σημασία σε οποιαδήποτε ενόχληση. Καλύτερα να προλαβαίνετε παρά να διορθώνετε εκ των υστέρων. Η σωστή διατροφή θα βοηθήσει ιδιαίτερα ?προσοχή στη λαιμαργία και τις? ατασθαλίες του πρώτου εξαμήνου?, ενώ προσοχή θα πρέπει να δώσετε σε οστά, μυς, ουροποιητικό, κύστη και νεφρά. Ως προς τις... ομορφιές; Προβείτε σε βελτιώσεις μόνο από τις 5 Ιουνίου και μετά, για να... πιάσουν τόπο.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Αναμφίβολα στο πλευρό σας θα σταθούν οι Ταύροι και οι Παρθένοι, ενώ στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με προσεκτική συμπεριφορά μπορείτε να επωφεληθείτε από Κριούς και Λέοντες. Θαυμασμό και συμπάθεια θα έχετε από Ιχθύς, ενώ τώρα θα φανεί αν και πόσο μπορείτε να βελτιώσετε το κλίμα στις σχέσεις σας με Καρκίνους, Σκορπιούς και Τοξότες. Οι Δίδυμοι μπορεί να σας δώσουν καινούργιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε καλύτερα τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας, ενώ οι Υδροχόοι να γεφυρώσουν διαφορές όπου αυτές υπάρχουν. Σκληρός διαπραγματευτής θα αποδειχτεί ένας άλλος Αιγόκερως, ενώ το Ζυγό μάλλον θα τον πάρετε στην? πλάτη σας.

Δημοσίευση σχολίου