you Παπας σε εξωκκλήσι εκλεβε με server το σημα της NOVA! | Minore 365

6
Μια νέα υπόθεση δορυφορικής πειρατείας και, συγκεκριμένα, υποκλοπής του σήματος της δορυφορικής τηλεόρασης NOVA και διάθεσής του μέσω του internet σε τρίτους, στη Ρόδο, απασχολεί από χθες την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Κλιμάκιο αστυνομικών προχώρησε στη σύλληψη τριών κατοίκων του νησιών που εμπλέκονται την υπόθεση, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι ιερέας και κατηγορείται, καθώς σε εξωκκλήσι στη Σορωνή βρέθηκε συγκριμένα server, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για παράνομη διάθεση του σήματος της NOVA σε τρίτους.Εις βάρος τους ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κ. Μπούτσικο ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα αλλά και για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από έκδοση Βουλεύματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί Αρσης Απορρήτου Επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον την 13/7/2009 και περί ώρα 14:20, μέσω του ηλεκτρονικού ίχνους της σύνδεσης internet που χρησιμοποιούσε στον ΟΤΕ, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή μάρκας DREAMBOX, στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομα κατάλληλο λογισμικό και διαμοίραζε μέσω του διαδικτύου σε τουλάχιστον είκοσι χρήστες Internet - κατόχους ομοίων δορυφορικών συσκευών, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης - αποκρυπτογράφησης μιας νόμιμης κάρτας πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA.
Φέρεται παραπέρα να προσέφερε τις υπηρεσίες αυτές στους έτερους χρήστες έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, το οποίο σήμερα προσφέρεται στους ιδιώτες με χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 19,90 - 58,50 ευρώ και στους εμπορικούς συνδρομητές (καφετέριες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.) με χρηματικό ποσό 135-392 ευρώ.
Οι πράξεις του αυτές οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρεία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, ενόψει της μεταξύ των υπάρχουσας σύμβασης.
Στη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία εξοπλισμό μέσω του οποίου διαμοίραζε σε άλλους χρήστες, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης - αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA, με την χρήση νόμιμης κάρτας, η οποία είναι δηλωμένη στο σύστημα της εταιρείας «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΪΣ» σε άτομο που κατοικεί στους Αγίους Αποστόλους στην πόλη της Ρόδου.
Κατά την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι ο διακομιστής του κατηγορούμενου βρισκόταν σε λειτουργία, αλλά λόγω ύπαρξης αγνώστου κωδικού πρόσβασης σε αυτόν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ακριβή αριθμό πελατών (clients) που χρησιμοποιούσαν τις παράνομες υπηρεσίες που πρόσφερε.
Ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος κατέθεσε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν περιέλθει στην εταιρεία αλλά και από την εμπειρία του σε προηγούμενες υποθέσεις, όσοι διατηρούν διακομιστές (servers) για την παράνομη αυτή δραστηριότητα εισπράττουν από τους τελικούς χρήστες συνδρομές που κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ μηνιαίως, ποσό πολύ μικρότερο από τη νόμιμη μηνιαία συνδρομή που απαιτεί η εταιρεία «MOYΛΤΙΤΣΟΪΣ ΕΛΛΑΣ».
Εν πάση περιπτώσει από την πραγματογνωμοσύνη που θα πραγματοποιηθεί στα κατασχεθέντα αντικείμενα θα ανευρεθεί ο αριθμός πελατών (clients) όσο και λοιπά στοιχεία αποδεικτικά της διασύνδεσής τους και με άλλα άτομα για την κατ' εξακολούθηση άσκηση της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Σημειώνεται ότι η NOVA υπέβαλε τον Ιούλιο του 2009 μήνυση κατ' αγνώστων για εισαγωγή και διάθεση συγκεκριμένων δεκτών οι οποίοι διέθεταν κάρτα δικτύου για την απαραίτητη σύνδεση στο Internet μέσω της οποίας εισήρχοντο σε συγκεκριμένο σέρβερ ο οποίος τους παρείχε όλα τα μπουκέτα δωρεάν. Πριν από την υποβολή της μήνυσης οι τεχνικοί της NOVA προσπάθησαν να εντοπίσουν τη θέση στην οποία βρισκόταν ο σέρβερ αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε πρόσωπα, κάτι που ανέλαβε να κάνει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το card-sharing είναι μία δραστηριότητα που γενικά παραβιάζει το συμβόλαιο που έχει ο συνδρομητής με την εταιρία παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ο κατηγορούμενος εξεταζόμενος δήλωσε ότι θα αναπτύξει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς σήμερα ενώπιον του Ανακριτή του Α' Τμήματος Ρόδου παρουσία του δικηγόρου του κ Ακη Μεϊμάρη.
απο dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου