you Μειώνεται το εισιτήριο και η κάρτα στα ΜΜΜ | Minore 365

0
Σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.Μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα κατά 33% και του
εισιτηρίου κατά 20 λεπτά εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Οπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών το δίκτυο των συγκοινωνιών στην Αθήνα θα γίνει ενιαίο και το εισιτήριο κοινό για όλα τα μέσα. Οπως ανέφερε, το απλό, ενιαίο εισιτήριο από 1,40 ευρώ μειώνεται σε 1,20 ευρώ και η διάρκεια του μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά. Μεγαλύτερη είναι η μειώση στην τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα (μετρό, τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία) από τα 45 ευρώ στα 30 ευρώ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι αν και από τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων αναμένεται μείωση των εσόδων κατά 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνηση καθώς είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και πολιτικής αντίληψης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μείωση της τιμής θα φέρει και αύξηση της επιβατικής κίνησης και θα αντισταμισθεί η απώλεια εσόδων.
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι αρχές Σεπτέμβρη τοποθετούνται τουρνικέ (περιστρεφόμενες μπάρες μεταξύ πόρτας και οδηγού) στα λεωφορεία στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την είσοδο του οδηγού. Ακόμη, εξήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων, έτσι ώστε με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου -σε δυο χρόνια- θα μειωθεί η λαθρεπιβίβαση.
Εξάλλου, ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από πέντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Ακόμη, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε ανασχεδιασμό της εταιρικής του ταυτότητας με στόχο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Εφεξής, τόσο για την ΟΣΥ, τη ΣΤΑΣΥ, όσο και για τον ΟΑΣΑ, θα χρησιμοποιείται η επωνυμία Συγκοινωνίες Αθηνών με νέο λογότυπου.


Δημοσίευση σχολίου