you Πέντε μύθοι για το γυναικείο κορμί | Minore 365

0
Οι επιστημονικές έρευνες ανέκαθεν εστίαζαν στους άνδρες. Για παράδειγμα, πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε σημαντικές κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο είναι λιγότερες σε σύγκριση με τους άνδρες.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως πολλοί παράγοντες ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό, όπως η επιφυλακτικότητα των επιστημόνων να εκθέσουν τον ευαίσθητο οργανισμό της γυναίκας σε δοκιμαστικές θεραπείες.
Το αποτέλεσμα είναι η τεράστια παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες εντυπώσεις σε ό,τι αφορά το γυναικείο σώμα.
Δείτε ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι στον ιατρικό και τον επιστημονικό χώρο.

1. Ο γιατρός μπορεί να καταλάβει αν μια γυναίκα είναι παρθένα

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι οι γιατροί δεν μπορούν να διακρίνουν εάν μια γυναίκα είναι ενεργή, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Δεν αρκεί να εντοπίσουν ρήξη στον παρθενικό υμένα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει λόγω τραυματισμού ή συστηματικής άσκησης, χωρίς η γυναίκα να έχει κάνει ποτέ ε ρωτα

2. Τα αντιβιοτικά εξουδετερώνουν τη δράση των αντισυλληπτικών

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν αυτό το μύθο. Τα αντισυλληπτικά αποδεικνύονται αναποτελεσματικά μόλις στο 1% των περιπτώσεων και αυτό δεν επηρεάζεται από τη λήψη αντιβιοτικών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ίσως το αντιβιοτικό που χορηγείται στην περίπτωση φυματίωσης.

3. Οι γυναίκες και οι άνδρες χρειάζονται τις ίδιες ώρες ύπνου

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα έδειξε ότι ο γυναικείος εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερες ώρες ξεκούρασης, λόγω της αυξημένης κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γυναίκες επιφορτίζονται με περισσότερες υποχρεώσεις κι έτσι αναγκάζονται να εφαρμόσουν το λεγόμενο multi-tasking. Έτσι, ο εγκέφαλός τους καταπονείται περισσότερο σε σύγκριση με τον εγκέφαλο των ανδρών.

4. Η εμμηνόπαυση μειώνει την ερω τική επιθυμία

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια έδειξε ότι το 50% των γυναικών που έχει περάσει την εμμηνόπαυση κάνει ε ρωτα αρκετές φορές το μήνα. Αν και οι εξάψεις κάνουν τις γυναίκες λιγότερο πρόθυμες να κάνουν σεξ, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και της ερωτικής επιθυμίας, δηλώνουν οι ερευνητές.

5. Μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν έχει περίοδο

Οι πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου κατά την έμμηνο ρύση είναι μειωμένες, ωστόσο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα υποστηρίζουν ότι «τίποτα δεν είναι απίθανό ή αδύνατο όσον αφορά την εγκυμοσύνη». Τα σπερματο ζωάρια παραμένουν ενεργά στο γυναικείο σώμα έως και μία εβδομάδα και η ωορρηξία μπορεί να επέλθει αμέσως μετά ή και κατά τη διάρκεια της φάσης αιμορραγίας.


Δημοσίευση σχολίου