you Μοτοσυκλέτα Harley-Davidson παρασύρθηκε από τσουνάμι και βρέθηκε στον Καναδά | Minore 365

0
Η μηχανή είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα που χάθηκαν στο τσουνάμι και ξεβράστηκαν στη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.Την μηχανή εντόπισε στις 18 Απριλίου ο Πίτερ Μαρκ στην ακτή ενός νησιού της Βρετανικής Κολομβίας. Ο Μαρκ κατάλαβε ότι η μηχανή προφανώς είχε χαθεί στο τσουνάμι όταν συνειδητοποίησε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας είχαν προέλευση την νομαρχία Μιγιάγκι, η οποία επλήγη περισσότερο από την φυσική καταστροφή τον Μάρτιο του 2011.

Μπάλα ποδοσφαίρου βρέθηκε στην Αλάσκα

Τον Απρίλιο, μια μπάλα ποδοσφαίρου που επίσης χάθηκε στο τσουνάμι, βρέθηκε στην Αλάσκα, στην άλλη άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η μπάλα, που ανήκει στον του 16χρονο ΜισάκιΜουραμάκι εντοπίστηκε από τον Αμερικανό Ντέιβιντ Μπάξτερ, ο οποίος παρατήρησε ότι είχε ένα μήνυμα γραμμένο πάνω της με μαρκαδόρο. Ο νεαρός κάτοχος ήταν διπλά τυχερός, αφού η σύζυγος του Μπάξτερ είναι Ιαπωνέζα και μπόρεσε να μεταφράσει το μήνυμα. Ο Μουραμάκι, του οποίου το σπίτι παρασύρθηκε από τα κύματα, περιμένει τώρα να του επιστραφεί η μπάλα από την Αλάσκα. To ζεύγος Μπάξτερ έχει εντοπίσει και μια μπάλα του βόλεϊ, της οποίας όμως ο κάτοχος αγνοείται.

Το παράξενο περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η οποία παρακολουθεί τα συντρίμμια από το τσουνάμι καθώς πλέουν στον Ειρηνικό προς τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου