you Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά gay | Minore 365

0
Σκληρή απάντηση επεφύλασσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προς τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος τον χαρακτήρισε «τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης», μετά την απειλή των Βρυξελλών για περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Μινσκ.

«Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά gay» είπε ο αυταρχικός πρόεδρος της Λευκορωσίας προς τον Βεστερβέλε, ο οποίος είναι ο πρώτος υπουργός στη Γερμανία που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν τη λήψη μέτρων ώστε να ασκηθούν και άλλες πιέσεις στον επί 18 χρόνια πρόεδρο της Λευκορωσίας που έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Πρόκειται για υστερία. Και όπως βλέπετε, στην εμπροσθοφυλακή βρίσκονται δύο είδη πολιτικών. Ο ένας μένει στη Βαρσοβία και ο άλλος στο Βερολίνο. Όταν το άκουσα, σκέφτηκα: καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά gay» είπε ο Λουκασένκο, ο οποίος έχει επικρίνει την ομοφυλοφιλία και στο παρελθόν.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Άνκελα Μέρκελ, σχολίασε επίσης επικριτικά τις δηλώσεις του Λουκασένκο. «Δυστυχώς δείχνει σαφώς τη στάση του Λευκορώσου προέδρου απέναντι σε βασικά δικαιώματα. Είναι ενδιαφέρον που μαθαίνουμε μ' αυτόν τον τρόπο ότι ο κ. Λουκασένκο κατατάσσει τον εαυτό του στους δικτάτορες. Αυτή είναι η άποψη στην οποία έχει καταλήξει εδώ και καιρό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και για την οποία ο Λευκορώσος πρόεδρος μας δίνει αποδείξεις σχεδόν καθημερινά».

Δημοσίευση σχολίου