you ΚΗΔΕΙΑ ΒΕΓΓΟΥ | Minore 365

0

Η κηδεία εγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο.
Πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας στο Θησείο, όπου έπεσαν οι "τίτλοι τέλους" για τον "καλό μας άνθρωπο" Θανάση Βέγγο.

Επώνυμοι και ανώνυμοι με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο μας κωμικό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, βυθίζοντας στη θλίψη το πανελλήνιο.

Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα, όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των ηθοποιών, παλιών και νέων που έδωσαν το "παρών" στο ναό, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, η Άννα Φόνσου, η Ειρήνη Κουμαριανού, ο Κώστας Πρέκας και φυσικά σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Παντελής Βούλγαρης.

Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν πολύς και ο συνωστισμός μεγάλος, κανείς δεν παραπονέθηκε, ενδεικτικό της αγάπης τους προς τον ηθοποιό, ενώ πολλά ήταν και τα στεφάνια, μεταξύ των οποίων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πήγε στο Ναό χωρίς να το γνωρίζει η οικογένεια.

Η κηδεία του Θανάση Βέγγου έγινε στην Αγία Μαρίνα, καθώς ήταν η αγαπημένη του εκκλησία.

Η οικογένεια του ηθοποιού, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην δημοσιοποιηθεί η ώρα και ο τόπος που θα ταφεί ο Θανάσης Βέγγος.

Οι διακριτικοί τόνοι και το χαμηλό προφίλ του ηθοποιού, σε όλη την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, τον συνοδεύουν και στην τελευταία του κατοικία.

Από την ώρα της είδησης του θανάτου του Θανάση Βέγγου, οι Έλληνες εξέφρασαν τη λύπη τους με κάθε τρόπο στο διαδίκτυο και αλλού, για έναν άνθρωπο που υπήρξε μοναδικός και ανεπανάληπτος ηθοποιός, αλλά και πρότυπο καλοσύνης και αθωότητας.
VIDEO .

Δημοσίευση σχολίου