you Πως να βρείτε το κλεμμένο laptop σας | Minore 365

0

Τον μπελά του βρήκε ένας νεαρός που έκλεψε το laptop ενός συμφοιτητή του καθώς εκείνος αποδείχθηκε ειδικός στην ασφάλεια.Συγκεριμένα ο Mark Bao είχε λάβει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα βρεθεί ο κλέφτης του laptop του κι έτσι παρέμεινε ψύχραιμος όταν διαπίστωσε ότι λείπει το Apple Mac του από το δωμάτιό του στη φοιτητική εστία.Ο 18χρονος βέβαια χρειάστηκε να περιμένει 2 μήνες μέχρι να αποκαλυφθεί ο κλέφτης του MacBook Air.Ο νεαρός κατάφερε να αποκτήσει απομακρυσμένα πρόσβαση στη συσκευή του και να δει το ιστορικό του browser καθώς και περιεχόμενα από τον σκληρό δίσκο της συσκευής.Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βρει το Facebook προφίλ του χρήστη αλλά και ένα βίντεο όπου ο κλέφτης χορεύει μπροστά στην κάμερα του κλεμμένου laptop.Ο κλέφτης είχε τραβήξει πολλές φωτογραφίες του εαυτού του και ένα βίντεο όπου χόρευε (παραπάνω βίντεο) με το πρόγραμμα Photo Booth που έχουν ενσωματωμένο τα Mac.
Ο Mark Bao χρησιμοποίησε την εφαρμογή Backblaze η οποία με μηνιαία συνδρομή κρατάει αυτόματα αντίγραφο όλων των αρχείων του υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του που βρίσκονται αποθηκευμένα στους server της Backblaze αλλά και να δει τα νέα αρχεία που έχουν προστεθεί στον υπολογιστή του.
Με αυτόν τον τρόπο ο Mark Bao κατάφερε να δει το ιστορικό πλοήγησης του laptop του καθώς και τα αρχεία με τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τον κλέφτη.
Αφού ταυτοποίησε τον κλέφτη, που ήταν τελικά ένας συμφοιτητής του, τον κατήγγειλε στην αστυνομία αλλά και στις πρυτανικές αρχές.
Φυσικά δημοσίευσε και το βίντεο με τον κλέφτη online που τώρα τρέχει και δεν ξέρει που να κρυφτεί.
Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου