you Πρόστιμα σε 46 επιχειρήσεις! | Minore 365

0
Οργιάζουν οι κερδοσκοπικές πρακτικές επιχειρήσεων ακόμη και εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε την επιβολή νέων χρηματικών προστίμων, αυτήν τη φορά συνολικού ύψους 381.300 ευρώ σε 46 επιχειρήσεις στους τομείς των πετρελαιοειδών, αισθητικής - ινστιτούτων αδυνατίσματος - γυμναστηρίων, πληροφορικής και βιομηχανικών προϊόντων.Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου κάνει γνωστό ότι «μέσα στο 2010 οι πράξεις επιβολής προστίμων ανήλθαν σε 167 και πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ».Αναλυτικά τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις ακόλουθες παραβάσεις:Σε δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, 28 πρατήρια υγρών καυσίμων και σε δύο ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 257.500 ευρώ για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων.
Σε 11 κέντρα αισθητικής, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 107.300 ευρώ για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που ρυθμίζουν τον τύπο και τις συμβάσεις που συνάπτουν οι καταναλωτές με μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστήρια.
Επίσης, πρόστιμα συνολικού ύψους 16.500 ευρώ επιβλήθηκαν και σε τρεις επιχειρήσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σήμανσης προϊόντων και για αθέμιτες πρακτικές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου