«Η μείωση του αλατιού σε 6 γραμμάρια την ημέρα με την πτώση της πίεσης του αίματος που θα προκύψει, θα προκαλέσει κατά προσέγγιση 24% μείωση του ενδεχόμενου αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και κατά 18% μείωση της θνητότητας λόγω της στεφανιαίας νόσου. Να σημειωθεί ότι ακόμη και μια μικρή ελάττωση της αρτηριακής πίεσης κατά 2mmHg μειώνει τον κίνδυνο του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 17% και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου έως και 9%», επισήμανε ο καθηγητής παθολογίας στο ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας Χρύσανθος Ζαμπούλης με αφορμή την 17η Μαϊου-Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, της οποίας το φετινό σύνθημα είναι «Μειώστε το αλάτι στο φαγητό, σώστε τα αγγεία, την καρδιά, τα νεφρά και τη ζωής σας».
ΑΠΕ
ΑΠΕ
E AMA EINAI ETSI NA BAZOUME ZAXARI STO FAGITO META POU DEN PIRAZI-KALHSPERA PAIDIA
ΑπάντησηΔιαγραφήMOLEMOU ντε και καλά να το'χεις το εγκεφαλικό θες... Δεν το ξέρεις ότι και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι επίσης υπεύθυνη για τα εγκεφαλικά επισόδεια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα με μέτρο για να'χεις ήσυχο το κεφάλι σου! Άσε που κάθε φορά με τις απαγορεύσεις στα υλικά ενός φαγητού θα καταντήσουμε να τρώμε ακρίδες και μέλι (ακρίδες = οι άκρες των χόρτων, όχι τα έντομα)!d
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΗΜΕΝΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λίγο δεν βλάπτει, το πολύ πάλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα