you Στις ΗΠΑ, το νέο αυτοκίνητο της Apple | Minore 365

0

​του Βασίλη Καπούλα
Οι ΗΠΑ "χτύπησαν" τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και "τελείωσαν" το diesel χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε η NSA προς όφελος της Apple! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν πολλοί αμερικανοί αναλυτές που εκτιμούν πως το ...diesel τέλος στις ΗΠΑ ανοίγοντας το δρόμο στο νέο αυτοκίνητο της Apple!Τη στιγμή που η VW βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου και θα ξοδεύει αμύθητα ποσά για να αποδείξει ότι το diesel είναι καθαρό καύσιμο, στις ΗΠΑ προωθούνται ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα και ανοίγουν το δρόμο για να κυριαρχήσει το νέο αυτοκίνητο της Apple!O εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας είναι καταλυτικές για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκείνα δηλαδή που χτυπούσαν άμεσα την βιομηχανία του αυτοκινήτου. Η πρώτη αποκάλυψη αφορά την VW και τα σκάνδαλο εξαπάτησης με τους χαμηλούς ρύπους το οποίο θα επηρεάσει εκατοντάδες πελάτες για χρόνια. Την ίδια στιγμή η Apple αποκάλυψε ότι το πρώτο της αυτοκίνητο, το "Apple car" θα κυκλοφορήσει το 2019!Αυτό που συνδέει τα δύο αυτά γεγονότα είναι ότι επηρεάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία. Η VW "δείχνει" πως κάτι πάει λάθος στην βιομηχανία ενώ η Apple "δείχνει" προς μια νέα κατεύθυνση, ένα μέλλον χωρίς diesel!
Kαι το ερώτημα που κυριαρχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, και τώρα τί;
H Apple εδώ και καιρό θέλει να μπει στον κόσμο του αυτοκινήτου με ένα νέο "Apple car". Εκτεταμένες αναφορές ότι η Apple σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπήρχαν εδώ και μήνες αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι επιταχύνει τον τεχνολογικό της σχεδιασμό. Το τμήμα της Καλιφόρνιας για αυτοκίνητα και μηχανές παραδέχτηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Apple για θέματα οδικών κανονισμών και δοκιμές αυτοκινήτων!
Για να λυθεί η απορία του ποιος και γιατί "κάρφωσε" την VW, την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Η ΝSA κατασκοπεύει και κρατάει φάκελο για τις ξένες βιομηχανίες και εταιρείες στα πλαίσια της βιομηχανικής κατασκοπείας που αγγίζει το στενό πυρήνα της εθνικής ασφάλειας ενός κράτους. Έτσι οι ΗΠΑ αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Η οικονομική κατασκοπείας στις γερμανικές εταιρείες όπως Siemens και Mercedes Benz, είναι προτεραιότητα για την NSA.

Το 2019 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο της Apple. Το αμερικανικό οικονομικό φύλλο ''Wall Street Journal'' επικαλείται εσωτερικές πηγές της εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες η Apple αποφάσισε οριστικά να μπει στο κλαμπ των κατασκευαστών αυτοκινήτου. Το πρώτο Apple Car αναμένεται να λανσαριστεί σε τέσσερα χρόνια και εξελίσσεται ήδη με εντατικούς ρυθμούς.
Πριν λάβει την οριστική της απόφαση, εξέταζε η Apple επί έναν χρόνο τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος και αν ήταν εφικτό από πλευράς της, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν σε επαφή με σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες των ΗΠΑ. Οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως την αυτόνομη οδήγηση και τους αναγκαίους νόμους, που θα την πλαισιώνουν. Προφανώς πήγαν όλα καλά και οι άνθρωποι της Apple έλαβαν το πράσινο φως, να φουλάρουν τις μηχανές για την εξέλιξη του πρώτου Ι.Χ. τους.
Κάτω από τον κωδικό ''Titan'' έχει δημιουργηθεί μία ομάδα 1.000 ατόμων, η οποία θα φτάσει σύντομα τα 1.800 και θα αναλάβει την ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου project. Αρκετά από αυτά τα άτομα προέρχονται από μελλοντικούς ανταγωνιστές της Apple, όπως για παράδειγμα έναν κορυφαίος μάνατζερ του ομίλου FiatChrysler, που άλλαξε στρατόπεδο τον Ιούλιο.
Το μελλοντικό ''iCar'', όπως το ονομάζουν οι φίλοι της εταιρείας, θα είναι ηλεκτροκίνητο και ημιαυτόνομο, θα μπορεί όμως να εξελιχθεί στο μέλλον σε 100% αυτόνομο όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία σχετικά με το ντιζάιν του, τις προδιαγραφές του και τις τιμές αγοράς του.
Ανοιχτό παραμένει και το ερώτημα, αν θα κατασκευάζεται από την ίδια την Apple ή θα δοθεί ''φασόν'' σε άλλους κατασκευαστές, όπως κάνει η εταιρεία με το iPhone και το iPad. Πάντως αρκετοί ειδικοί θεωρούν, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να λανσαριστεί μέχρι το 2019 ένα τόσο καινοτόμο μοντέλο, ενώ η ίδια η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Στο Ιντερνετ κυκλοφορούν ωστόσο διάφορα ψηφιακά σχέδια – προτάσεις για το μελλοντικό ''iCar''. Εμείς επιλέξαμε τα σχέδια ενός γραφίστα από το Λος Άντζελες, με τα οποία κέρδισε σε διαγωνισμό της ιστοσελίδας www.Freelancer.com, επειδή μας άρεσαν πολύ και ανταποκρίνονται στο μινιμαλιστικό ντιζάιν των προϊόντων της Apple.
Ερχεται το Apple Car!

Δημοσίευση σχολίου