you το νησί mega | Minore 365

21
Η σειρα νησί του mega , βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, το οποίο έγινε διεθνές bestseller με 2.000.000 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 300.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.Το βιβλίο εκδόθηκε στην Αγγλία το 2005 και στην Ελλάδα το 2007, ενώ μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως.Τη διασκευή του έχει αναλάβει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία με τις αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό της θα καταφέρει με τη βοήθεια του βραβευμένου σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδολάκη, να δώσει το άριστο αποτέλεσμα.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ CAST ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το Νησί είναι ένας ύμνος στη ζωή και στη δύναμη του ανθρώπου. Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στα όμορφα αλλά και άγρια τοπία της Κρήτης καθώς και στις συναρπαστικές ζωές των ανθρώπων της από το 1939 ως τις μέρες μας.

Το Νησί μας αφηγείται μια ιστορία για το μεγαλείο του ανθρώπου που καταφέρνει ακόμα κι όταν η μοίρα δείχνει το πιο ανελέητο πρόσωπό της να βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να αγαπήσει, να ονειρευτεί, να ζήσει...

Απέναντι από την Πλάκα, ένα όμορφο χωριό της Κρήτης, δεσπόζει η Σπιναλόγκα, το νησί με το παλιό ενετικό φρούριο, το νησί που για δεκαετίες ήταν ο υποχρεωτικός τόπος εξορίας των λεπρών.

Η νεαρή Αλέξις, αναζητώντας τις ρίζες της, θα κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και θα βουτήξει στις συγκλονιστικές ιστορίες 3 γενεών σπουδαίων γυναικών της οικογένειάς της. Της οικογένειας Πετράκη που σημαδεύτηκε από την αρρώστια αλλά και τα έντονα πάθη...
Μέσα από τις αφηγήσεις της ηλικιωμένης Φωτεινής, η Αλέξις θα μάθει την ιστορία της προγιαγιάς Ελένης, της δυνατής και δοτικής δασκάλας της Πλάκας αλλά και των κοριτσιών της, της γλυκειάς, ευαίσθητης Μαρίας και της όμορφης και φιλόδοξης ΄Αννας. Και γύρω απ’ αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες, κάποιοι άνδρες ξεχωριστοί, γενναίοι, δυνατοί, γεμάτοι ορμή και πάθος. ΄Ανδρες που με την παρουσία τους σημάδεψαν τις ζωές τους φέρνοντας τον έρωτα, την αγάπη, την παρηγοριά, τον χαμό ή την λύτρωση. Ο δυνατός Γιώργης, ο άτυχος Ανδρέας, ο άστατος Μανόλης, ο ατίθασος Αντώνης, ο αποφασιστικός Παπαδημητρίου, ο αφοσιωμένος γιατρός Κυρίτσης.

Και οι άνθρωποι του Νησιού, αυτοί που παρά την αρρώστια και την απειλή του θανάτου δεν παραιτήθηκαν από το δικαίωμα στη ζωή και συνέχισαν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται και να αγαπούν...

Μέσα από αυτό το μακρύ ταξίδι στο παρελθόν,η Αλέξις θα καταλήξει να καταλάβει βαθύτερα τη μητέρα της, την εσωστρεφή και μυστικοπαθή Σοφία που ποτέ δε συμβιβάστηκε με τα μυστικά της οικογένειάς της κι έφτιαξε τη ζωή της μακριά από τον τόπο που της προξένησε τόσο πόνο.

Μια ιστορία που μας διδάσκει πώς να αγαπάμε, να συμπάσχουμε και ν’ αγκαλιάζουμε όσους εύκολα ο φόβος, η αρρώστια και οι κοινωνία στιγματίζει.

Το Νησί, στην άγνοια και τον στιγματισμό αντιπαραθέτει τη γνώση, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και μας θυμίζει ότι οι «Σπιναλόγκες» χτίζονται με το φόβο και καταρρέουν με τη γενναιότητα και την αγάπη...



Δημοσίευση σχολίου

  1. ωρε παιδια αυτο το νησι,ειναι η σπιναλογκα?
    το νησι του μεγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να εδω δειτε το νησι επεισοδιο 1 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=15543752

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An afti einai i pio akrivi paragogi tis tv sta sirial tou mega den mporo na fantasto pos einai i ftini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elate vre paidia metrio elliniko proxeiro sirial einai to nisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικη σειρα το νησι και πολυ ωραια η σπιναλογκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The Island's far away the best tv series I've seen in Greel tv, before sto para 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kala erixa poly klama , poly siginisi poly kalo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Perimenoume kai to 2 episodio to nisi einai katapliktiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η καλυτερη παραγωγη του mega καταπληκτικοι ηθοποιοι ακομη κ τα παιδια παιζουν καλα υπεροχη ιστορια κ ομορφα πλανα συγχαρητηρια σε οποιον ειχε αθτη τν τελεια ιδεα!!!!επιτελοθσ θα βλεπουμε κ κατι σωστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. FOVERO MONO AYTO TI ALLO MPOROUME NA POUME GIA TO NISI SPINALOGA TOY MEGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑ ΑΠ'ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΘΗΛΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Auto to sirial me exei trelanei,to na 3ereis pws ola auta eginan pragmatika ston topo sou einai sokaristiko...to kalutero sirial ths dekaetias!!!Dn uparxoun alla logia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eutuxws h Spinalonga n mas anoi3ei ligo t matia k n ma8oume pio einai t kalo to ergo,k oxi san kati a3ioluphta p kanoun t panta g thn thle8eash... (Big Bother,Next Top Model k.t.l.)


    A3izei...sumfwnw paidia,einai apo t kalutera ellhnika sirial,mhn sas pw k to kalutero...exei n pesei polu klama,n t 3erete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδία εξαιρετική σειρά. Σκηνοθετικό λάθος η επιθυμία της φουρναρισσας να μάθει γράμματα όταν στο προηγούμενο επεισόδιο είχε αφήσει γράμμα στον αντρα της. Λίγη προσοχή δεν βάπτει για με τέτοια παραγωγή. Μεγάλο το διλειμμα την άλλη Δευτέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ!!!!! ;D ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ . ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ!!!!
    :D ;D
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!
    ΜΑΡΙΑ !!!!!!! ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή