you Πού απαγορεύεται το κάπνισμα | Minore 365

1
1η Οκτωβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην χώρα μας!
Διαβάστε αναλυτικά σε ποια σημεία απαγορεύεται το κάπνισμα ... δια νόμου!
-Σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, καφενεία, ταβέρνες και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
-Στους κινηματογράφους και τα θέατρα
-Στα ξενοδοχεία και πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα
-Στα εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα
-Σε όλους τους σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, πχ αεροδρόμια, λιμάνια, μετρό, τρένα
-Σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα
-Σε όλους τους ιδιωτικούς χώρους εργασίας


πρόστιμα για το κάπνισμα:




Το ύψος των προστίμων κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ για τους καπνιστές, ανάλογα με τον χώρο της παράβασης, - πχ χαμηλότερο πρόστιμο (50 ευρώ) θα επιβάλλεται στους θαμώνες καφέ, μπαρ, εστιατορίων κα. και υψηλότερο, 100 ευρώ, στους παραβάτες που εντοπίζονται σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα σχολείο.

Ιδίως σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που θα εντοπίζονται με αναμμένο τσιγάρο προβλέπονται και κλιμακωτές πειθαρχικές ποινές, από επίπληξη μέχρι διαθεσιμότητα, οι οποίες θα προσμετρώνται κατά την εξέλιξή τους στην ιεραρχία.

Πρόστιμα κατά περίπτωση προβλέπονται και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ή συναφών χώρων ή γενικώς των προσώπων που είναι κατά το νόμο υπεύθυνα για έναν χώρο, όπως πχ σταθμάρχης για τους σταθμούς του μετρό ή ο διευθυντής μιας δημόσιας υπηρεσίας ή ο εργοδότης σε περίπτωση ιδιωτικού χώρου εργασίας. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 500 ευρώ και θα φτάνουν σε περίπτωση υποτροπών μέχρι και 10.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα σε κάθε υποτροπή διπλασιάζονται ενώ σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην τέταρτη υποτροπή σφραγίζονται προσωρινά για δέκα ημέρες και στην τέταρτη υποτροπή γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

15νθήμερη προθεσμία πληρωμής του προστίμου

Από την στιγμή που ο ελεγκτής επιβάλλει το πρόστιμο, ο παραβάτης θα έχει 15νθήμερη προθεσμία για να το αποπληρώσει - εάν το πληρώσει μέσα στο διάστημα αυτό θα έχει σημαντική μείωση της αξίας του. Σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή θα βεβαιώνεται από την αρμόδια ΔΟΥ. Ανά δίμηνο το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει στις ελεγκτικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών την συγκεντρωτική κατάσταση των οφειλετών ώστε ο καταλογισμός των επόμενων προστίμων να γίνεται με βάση αυτή τη λίστα.

Πώς θα κόψετε το κάπνισμα
Κόψτε το κάπνισμα...ηλεκτρονικά!
Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει απο καρκίνο μεχρι και στείρωση
Οι 5 πιο ανθυγιεινές συνήθειες...

Δημοσίευση σχολίου

  1. τι να πω.....
    όλα τα μαγαζιά τύπου καφέ κτλ έχασαν την πελατεία τους.Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και φταίει το τσιγάρο.Αλλο τι θα μας συμβεί???
    Θα ήταν καλύτερα οι μη καπνιστές να επιλέγουν ανάλογα μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή